plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte citrón, urobte tento koláč hneď: Bez pečenia a želatíny – voláme ho CITRÓNOVÝ KRÉMEŠ!

Pripravte si podľa nášho receptu jednoduchý a mimoriadne osviežujúci jogurtovo-citrónový dezert, ktorý hravo zvládne aj začiatočník.

Dokonalá maškrta, ktorá poteší malých aj veľkých.

 

 

Výborný jogurtovo-citrónový dezert podľa receptu z youtube.

Potrebujeme:

300 g sušienok

80 g masla

Na krém:

1 l  mlieka

170 g kryštálového cukru

45 g kukuričného škrobu

45 g krupice

10 g vanilkového cukru

100 g jogurtu

Na želé:

100 ml citrónovej šťavy

300 ml vody

25 g kukuričného škrobu

1/2 ČL kurkumy

Na ozdobenie:

bielu čokoládu

Postup:

Sušienky pomelieme v tanieri ručným mixérom na prášok, pridáme rozpustené maslo a lyžičkou rozmiešame.

Hmotu nasypeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

Rovnomerne roztlačíme pomocou lyžice a dáme na 30 minút do chladničky.

 

 

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, škrob, krupicu a metličkou spolu poriadne zamiešame.

Zmes varíme za stáleho miešania až do zhustnutia.

 

 

Potom do krému pridáme vanilkový cukor, jogurt, metličkou zamiešame, nalejeme do formy, rovnomerne rozotrieme a vložíme na 30 minút do chladničky.

 

Do hrnca nalejeme vodu, potom pridáme šťavu z citrónov, škrob, kurkumu a dôkladne metličkou zamiešame.

 

 

Zmes varíme za stáleho miešania, až kým nezhustne a potom ju nalejeme do formy na krém.

Dezert vložíme na hodinu do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime z dezertu formu a papier na pečenie.

Vrch ozdobíme čokoládou pomocou cukrárskeho vrecka a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes