plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte 5 minút a mrkvu, pripravte si túto sladkosť: Úžasný spôsob využitia mrkvy!

Pripravte si doma tradičný turecký dezert „cezerye“ podľa nášho jednoduchého receptu.

Úžasná sladká pochúťka, ktorá je pripravená z jednoduchých surovín.

 

 

Jedinečný recept z youtube kanála Moja kuchyňa Ebruli na úžasnú mrkvovú pochúťku.

Potrebujeme:

800 g mrkvy

275 g kryštálového cukru

50 g vlašských orechov

158 g sušienok

kokos

Postup:

Mrkvu ošúpeme a na hrubo nastrúhame do misky.

Nastrúhanú mrkvu preložíme do panvice.

Pridáme cukor.

 

 

Za miešania varíme na strednom ohni.

Potom prekryjeme panvicu pokrievkou.

Stíšime sporák.

 

 

Mrkvu varíme na miernom ohni, kým nevstrebe šťavu.

Zložíme pokrievku.

Varíme, kým sa všetka voda nevstrebe a necháme vychladnúť.

 

 

V mixéri najemno rozmixujeme vlašské orechy.

Potom rozmixujeme sušienky na prášok.

 

 

Vychladnutú mrkvu vložíme do misky, pridáme sušienkový prášok, nasekané orechy a všetko zmiešame lyžicou.

Rukou vymiesime tvrdšiu hmotu, vytvarujeme ju do podlhovastého tvaru a preložíme na fóliu, ktorú sme posypali kokosom.

 

 

Vrch dezertu posypeme kokosom, zabalíme do fólie a zatočíme okraje.

To isté spravíme aj s druhou časťou dezertu.

Uložíme ich do sklenenej formy.

 

 

Dezert vložíme na noc do chladničky.

Nakrájame a môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes