Ak máte 2 zemiaky, 1 vajce a pár bežných ingrediencií, vyskúšajte náš recept: Jednoduchý a rýchly recept na zemiakové fašírky!

Prekvapte svoju rodinu na večeru lahodným snackom.

Zemiakové fašírky máte rýchlo hotové a nespotrebujete ani veľa surovín.

 

 

Výborný recept z youtube kanála hausgemachterezepte na chrumkavé zemiakové fašírky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 veľké zemiaky

2 štipky soli

1 ČL mletej červenej papriky

mleté čierne korenie

zväzok petržlenovej vňate

2 PL kukuričného škrobu

strúhanku

1 PL strúhaného parmezánu

bazalku

1 vajce

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky.

Uvaríme v mierne osolenej vode.

Do misky pridáme  uvarené zemiaky.

Zemiaky pretlačíme na kašu a pridáme soľ.

 

 

Potom do zmesi pridáme mletú papriku, čierne korenie.

Pridáme aj na drobno nasekanú petržlenovú vňať.

Zmes poriadne zamiešame vidličkou.

 

 

Ďalej do zmesi pridáme škrob.

Lyžicou dôkladne premiešame.

Rukami vymiesime cesto.

Cesto na podložke rozdelíme na 12 rovnakých častí.

 

 

Každý kúsok cesta v rukách rozvaľkáme a poukladáme vedľa seba.

Do hlbokého taniera nasypeme strúhanku.

 

 

Do strúhanky pridáme najemno nastrúhaný parmezán, bazalku a vidličkou premiešame.

Do misky rozbijeme vajíčko, pridáme soľ.

Vidličkou rozšľaháme.

 

 

Zemiakové cesto ponoríme do vajíčka a potom ho obalíme v strúhanke.

Na cesto môžeme vytvoriť vzory podľa vlastnej fantázie (viď video).

Poukladáme ho na podložku.

 

 

Takto pripravené cesto vložíme do zahriateho oleja v panvici.

Vysmažíme z oboch strán do hneda.

Fašírky poukladáme do taniera vystlaného papierovou servítkou.

Počkáme, kým vychladnú a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels