plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zabudnite na obyčajnú sekanú: Ak ju pripravíte takto, bude omnoho chutnejšia, šťavnatejšia a v rúre nepraskne!

Je skutočne výborná. Oplatí sa vyskúšať!

Ak ste niekedy pripravovali sekanú, určite viete, že to nemusí byť vôbec jednoduché, Aby mäso počas pečenia neprasklo a bolo krásne šťavnaté aj vo vnútri, musíte mať ten správny recept. Dnes vám prinášame perfektný tip ako pripraviť sekanú trochu inak – ako rolku obalenú slaninkou, s chutnou náplňou vo vnútri. Je fantasticky chutná a navyše vyzerá skutočne skvele!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kombináciu oboch)

120 g strúhanky

2 vajcia

1 lyžicu soli (nie kopcovitú)

½ lyžičky mletého korenia

200 g šunky

150 g syra nakrájaného na plátky

100 g čerstvého špenátu

400 g slaniny nakrájanej na plátky

Postup:

Mäso ochutíme soľou, korením a premiešame so strúhankou a vajíčkami.

Mäso preložíme na plech vystlaný alobalom a roztlačíme rovnomerne po celej ploche. Na mäso uložíme plátky šunky, syr a špenát.

Pomocou fólie mäso zrolujeme a vyformujeme.

Ten istý plech – opäť vystelieme alobalom a uložíme naň plátky slaninky. Na slaninku uložíme rolku a opäť pomocou fólie zrolujeme tak, aby bol povrch rolky celkom obalený slaninkou. Rolku aj s alobalom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 60 minút. Po pol hodinke odstránime fóliu a necháme zapiecť dochrumkava.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes