Ak chcete vyskúšať túto šunkovú rolku, kúpte si veľa lístkového cesta: Slaný závin z lístkového cesta, aký ste ešte nejedli!

Pripravte si doma fantastickú slanú rolku len z pár ingrediencií, ktorá sa výborne hodí na večeru.

Jednoduchý recept z lístkového cesta, ktorý budete odteraz pripravovať pravidelne.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Saporito.TV na famóznu šunkovú roku.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

200 g smotanového syra

100 g špenátu

100 g šunky

1 vajce

Postup:

Najlepšie je pracovať s plátom chladeného lístkového cesta.

Ak ho nemáte, cesto si musíte rozvaľkať do tvaru obdĺžnika.

 

 

Na začiatku spravíme kolmé zárezy na lístkovom ceste pomocou krájača (viď video).

Potom do stredu nanesieme smotanový syr.

Na syr uložíme špenát.

 

 

Na záver pridáme šunku.

Cesto na vrchu zahneme.

Potom každý plátok jednotlivo zrolujeme.

Preložíme do stredu (viď video).

 

 

Takto zrolované cesto položíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme vajíčkom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme rolku vychladnúť a môžeme servírovať.

Rolka vyzerá krásne a výborne chutí.

Ingrediencie môžete obmieňať podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Bonus:

 

 

Potrebujeme:

150 g mortadelly

150 g tvrdého syra

150 g zemiakov

30 g majonézy

200 g lístkového cesta

10 ml vody

1 vajce

3 g mletej červenej papriky

Postup:

Do misky pridáme na hrubo nastrúhanú mortadellu.

Tvrdý syr nastrúhame nahrubo na strúhadle a pridáme ho do misky.

 

 

Potom pridáme nastrúhané zemiaky, majonézu a všetko spolu premiešame lyžicou.

Zmes naložíme na lístkové cesto položené na papieri na pečenie a okraje potrieme vodou.

 

 

Cesto zrolujeme, kraje zahneme a aj s papierom na pečenie položíme na plech.

Vrch potrieme vajíčkom, posypeme paprikou a dáme piecť do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Fantastickú rolku môžeme po vychladnutí servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay