Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im toto neuveriteľne chutné mäso so zemiakmi: Toto jedlo je veľmi jednoduché na prípravu!

Pripravte si doma šťavnaté mäsové rolky plnené šampiňónmi a uspokojte svoje chuťové bunky.

Recept mi poradil sused a odvtedy ho pripravujem takmer pravidelne, keďže si ho domáce osadenstvo veľmi obľúbilo.

 

 

Fantastické plnené mäsové rolky podľa receptu z youtube kanála schnelle Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového mäsa (napríklad krkovička, alebo karé)

soľ

mleté čierne korenie

rastlinný olej

250 g šampiňónov

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

5-7 zemiakov

provensálske bylinky

1/2 ČL mletej papriky

2 PL olivového oleja

kôpor

Postup:

Mäso nakrájame na plátky (cca 6-8 kusov), prekryjeme fóliou.

Tĺčikom vyklepeme a naukladáme na seba na tanier.

Na kocky nakrájame cibuľu a šampiňóny.

 

 

Panvicu naolejujeme, vložíme do nej cibuľu, šampiňóny, pretlačený cesnak, soľ, mleté korenie.

Metličkou zamiešame.

Na štvrtiny nakrájané zemiaky vložíme do misy.

Pridáme soľ, mleté korenie, mletú papriku, provensálske bylinky, olej.

Poriadne premiešame.

 

 

Mäso okoreníme a osolíme z oboch strán.

Na jednu tretinu nanesieme hríbovú zmes a zrolujeme.

Rolky naukladáme vedľa seba a spojíme ich špajľami.

 

 

Zemiaky vložíme do sklenenej formy na pečenie a na ne uložíme mäsové rolky.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do menšej misky pridáme mletú papriku, olivový olej a lyžičkou premiešame.

Zmesou potrieme mäsové rolky.

Dáme piecť na ďalších 10 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení odstránime z mäsa špajle a rolky naporciujeme so zemiakmi na tanier.

Posypeme nakrájaným kôprom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash