Ak chcete, aby vám sviatočné dezerty dlho vydržali, naučte sa tento krém: Trvanlivý krém na lepenie pečiva a do zákuskov, ten najlepší!

Používam už roky na lepenie vianočného pečiva, ale aj tort a zákuskov. Krém skutočne dlho vydrží!

Používam už roky na lepenie vianočného pečiva, ale aj tort a zákuskov. Krém dlho vydrží, cukrový sirup ho doslova zakonzervuje. Môžete doň pridať aj kvapku rumu či likéru (mimochodom aj alkohol je konzervant) :-). Hotový krém zvyknem rozdeliť na tri časti – jeden nechám čistý, do druhého pridám orechy a do tretieho kakao. Ako ho doladíte, je len na vás!

Potrebujeme:

100 ml vody

120 g masla

120 g Hery (prípadne použite len maslo)

150 g cukru krupica

Postup:

Cukor a vodu zmiešame a preložíme na plameň, rozvaríme tekutinu tak, aby nám vznikol cukrový rozvar. Pozor aby cukor nezačal nám karamelizovať – vtedy by cukrová zmes rýchlo stvrdla. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.

...

Zmäknuté maslo a heru naľaháme (alebo len maslo samotné)

a postupne všľaháme aj cukrový rozvar. Používame na lepenie suchého pečiva, na plnenie veterníkov, zákuskov aj do tort. Krém dlho vydrží.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)