Aj najtvrdšie mäso zmäkne za 10 minút: Mäso, ktoré sa rozplýva v ústach!

Nikto mi doteraz neveril, že je možné uvariť také mäkké mäso z najtvrdšieho bravčového mäsa za 10 minút.

Kombinácia lahodného mäsa so zeleninou a korením nenechá nikoho ľahostajným.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Schneller Koch na jemné bravčové mäso.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

350 g hovädzieho mäsa

štipku soli

2 PL sójovej omáčky

mleté čierne korenie

1 vajce

1 PL kukuričného škrobu

2-3 strúčiky cesnaku

1 ČL zázvoru

trochu feferónky (voliteľné)

1 papriku

1 cibuľu

2 PL sójovej omáčky

1 ČL octu

štipku cukru

mleté čierne korenie

1 PL kukuričného škrobu

trochu vody

petržlenovú vňať

Postup:

Z mäsa odstránime prebytočný tuk.

Nakrájame ho na tenké plátky.

 

 

Mäso vložíme do misky, pridáme soľ, sójovú omáčku, čierne korenie.

Lyžicou zamiešame.

Táto kombinácia mäso skvele ochutí.

 

 

Do zmesi pridáme vajce a dôkladne premiešame.

Nakoniec pridáme škrob, zamiešame.

Necháme 5 minút pôsobiť.

Práve kombinácia vajcia a škrobu je v tomto postupe obzvlášť dôležitá.

Spôsobí, že mäsové vlákna „povolia“ a mäsko sa bude po úprave skutočne rozpadať.

 

 

Na tvrdej podložke na malé kocky nakrájame cesnak, zázvor a feferónku.

Panvicu s olejom rozohrejeme.

Polovicu mäsa opečieme na prudkom ohni.

 

 

Mäso smažíme asi 2 minúty a keď je upečené, preložíme ho na tanier.

Opečieme aj druhú časť mäsa.

 

 

Mäso preložíme na tanier a nakrájanú papriku.

Za stáleho miešania smažíme 2-3 minúty na vysokej teplote.

Pridáme cibuľu a smažíme ďalšie 2 minúty.

 

 

Mäso vložíme späť do panvice, pridáme sójovú omáčku, ocot, cukor a čierne korenie.

V miske rozpustíme škrob v troche vody, nalejeme do panvice.

Dobre premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme cesnak, zázvor, feferónku.

Opäť dobre premiešame.

Mäsovú zmes dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

 

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay