Nikto mi doteraz neveril, že je možné uvariť také mäkké mäso z najtvrdšieho bravčového mäsa za 10 minút.
Kombinácia lahodného mäsa so zeleninou a korením nenechá nikoho ľahostajným.
Vynikajúci recept z youtube kanála Schneller Koch na jemné bravčové mäso.
Potrebujeme:
350 g hovädzieho mäsa
štipku soli
2 PL sójovej omáčky
mleté čierne korenie
1 vajce
1 PL kukuričného škrobu
2-3 strúčiky cesnaku
1 ČL zázvoru
trochu feferónky (voliteľné)
1 papriku
1 cibuľu
2 PL sójovej omáčky
1 ČL octu
štipku cukru
mleté čierne korenie
1 PL kukuričného škrobu
trochu vody
petržlenovú vňať
Postup:
Z mäsa odstránime prebytočný tuk.
Nakrájame ho na tenké plátky.
Mäso vložíme do misky, pridáme soľ, sójovú omáčku, čierne korenie.
Lyžicou zamiešame.
Táto kombinácia mäso skvele ochutí.
Do zmesi pridáme vajce a dôkladne premiešame.
Nakoniec pridáme škrob, zamiešame.
Necháme 5 minút pôsobiť.
Práve kombinácia vajcia a škrobu je v tomto postupe obzvlášť dôležitá.
Spôsobí, že mäsové vlákna „povolia“ a mäsko sa bude po úprave skutočne rozpadať.
Na tvrdej podložke na malé kocky nakrájame cesnak, zázvor a feferónku.
Panvicu s olejom rozohrejeme.
Polovicu mäsa opečieme na prudkom ohni.
Mäso smažíme asi 2 minúty a keď je upečené, preložíme ho na tanier.
Opečieme aj druhú časť mäsa.
Mäso preložíme na tanier a nakrájanú papriku.
Za stáleho miešania smažíme 2-3 minúty na vysokej teplote.
Pridáme cibuľu a smažíme ďalšie 2 minúty.
Mäso vložíme späť do panvice, pridáme sójovú omáčku, ocot, cukor a čierne korenie.
V miske rozpustíme škrob v troche vody, nalejeme do panvice.
Dobre premiešame.
Nakoniec pridáme cesnak, zázvor, feferónku.
Opäť dobre premiešame.
Mäsovú zmes dochutíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU