plny-hrniec_transparent_negativ.png

Africké kuriatko: Jemne pikantné kuracie kúsky v neskutočne dobrej omáčke!

Túto kuchyňu milujem. Ak chcete na obed vyskúšať niečo trochu exotickejšie. Toto kuriatko má fantastickú chuť, sviežu, jemne pikantnú a úžasne lahodnú. Odporúčam pridať aj hrsť arašidov!

Túto kuchyňu milujem. Ak chcete na obed vyskúšať niečo trochu exotickejšie. Toto kuriatko má fantastickú chuť, sviežu, jemne pikantnú a úžasne lahodnú. Odporúčam pridať aj hrsť arašidov!

Potrebujeme:

2 ks kuracích pŕs nakrájaných na pásiky

1 šálku pomarančovej šťavy

5 lyžíc sójovej omáčky

1 stredne veľkú cibuľu

1 pálivú papriku

1 šálku kokosového mlieka (ak nemáte môžete nahradiť sladkou smotanou)

1 lyžička kari korenia

Soľ

1 lyžicu sladkej smotany

Olej

Hrsť arašidov

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na rezance a vložíme do marinády z pomarančovej šťavy, sójovej omáčky, cesnaku a nakrájané pálivej papričky. Mäso vyberieme z marinády a opekáme na panvici.

Pridáme cibuľu, cesnak, červenú papriku, mletú papriku, kari korenia a osolíme. Zalejeme marinádou, kokosovým mliekom (prípadne pridáme aj arašidy) a na zjemnenie smotanou. Podávame s ryžou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: recepneked

Autor: Miška

Najlepšie recepty na dnes