Príprava tohto vynikajúceho dezertu je úplne jednoduchá a pritom chuť miliónová.
Oslaďte si bežný deň pochúťkou, ktorá vám zlepší náladu.
Ideálne pre príjemné rodinné chvíle, aj na raňajky.
Potrebujeme:
Palacinkové cesto:
Ak nemáte svoje obľúbené palacinkové cesto, vyskúšajte toto.
500 ml mlieka
200 g polohrubej múky
2 vajcia
2 PL slnečnicového oleja
1 PL cukru
1 ČL prášku do pečiva
štipka soli
vanilín podľa chuti
Pudingová plnka:
500 ml mlieka
3 PL hladkej múky
2 vajcia
70 g masla
200 g krupicového cukru
Postup:
1. Zmiešajte mlieko, múku, vajcia a rastlinný olej.
otom pridajte cukor, prášok do pečiva, štipku soli a vanilku/vanilín.
Všetko dobre vymixujte mixérom a nechajte stáť pol hodinu.
2. Panvicu si vymastite olejom a rozohrejte.
Primerané množstvo cesta lejte na panvicu a upečte zlatohnedé palacinky.
3. Pudingovú plnku si pripravíme tak, že si ako prvé vyšľaháme maslo.
V samostatnej miske vyšľaháme vajcia, cukor a múku do hladka.
4. V hrnci si zohrejeme mlieko a pridáme vyšľahanú zmes z vajec.
Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Potom odstavíme zo sporáku, necháme vychladnúť a následne vyšľaháme spolu s maslom na jemný nadýchaný krém.
5. Každú palacinku potrite asi 2 PL krému a zrolujte.
6. Vrch palacinky môžete ľubovoľne ozdobiť a podávajte.
Dobrú chuť!
Zdroj: takprosto.cc