Bravčová panenka na smotane je vynikajúce, lahodné a hlavne rýchle jedlo.
Tento pokrm zvládne pripraviť aj začiatočník, mäso je krehké, jemne vláknité a fajnové – obsah tuku činí asi 2%.
Panenka na smotane podľa tohto receptu je taká chutná, že si oblížete všetky prsty.
Postupujte podľa návodu z youtube kanálu Kubíčkovy recepty a pripravíte skvelý obed!
Množstvo surovín je pre 4 osoby a príprava vám zaberie asi 30 minút.
Potrebujeme:
600 g bravčovej panenky
80 g parmezánu (alebo eidamu)
70 g sušených paradajok
250 g smotany na šľahanie (33%)
100 ml vývaru
30 g masla
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
čierne mleté korenie
cca 20 guľôčok zeleného korenia
1 ČL sušenej petržlenovej vňate
soľ
rascu
Postup:
Ako prvé si panenku nakrájame na hrubšie plátky.
Mäso si posypeme rozdrveným zeleným korením.
Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme.
Rozotrieme rukou, aby sa mäso dobre obalilo.
Potom ho na rozpálenom oleji sprudka opečieme.
Strúčiky cesnaku rozpučíme a nasekáme nadrobno.
Sušené paradajky si nakrájame na malé kúsky.
Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle.
Keď je mäsko dobre opečené, vyberieme ho z panvice.
Na výpeku osmažíme cesnak a zalejeme vývarom.
Následne pridáme aj sušené paradajky.
Necháme v panvici rozpustiť maslo a premiešame spolu so sušenou petržlenovou vňaťou a štipkou rasce.
Opäť podlejeme vývarom.
Pridáme šľahačkovú smotanu.
Do omáčky primiešame strúhaný syr, osolíme podľa chuti a vložíme opečené mäso.
Hotovo, môžeme servírovať.
Dobrú chuť!