plny-hrniec_transparent_negativ.png

Absolútne úžasná panenka na smotane: Oblížete si všetkých 10 prstov!

Bravčová panenka na smotane je vynikajúce, lahodné a hlavne rýchle jedlo. 

Tento pokrm zvládne pripraviť aj začiatočník, mäso je krehké, jemne vláknité a fajnové – obsah tuku činí asi 2%.

Panenka na smotane podľa tohto receptu je taká chutná, že si oblížete všetky prsty. 

 

 

Postupujte podľa návodu z youtube kanálu Kubíčkovy recepty a pripravíte skvelý obed!

Množstvo surovín je pre 4 osoby a príprava vám zaberie asi 30 minút. 

Potrebujeme:

600 g bravčovej panenky

80 g parmezánu (alebo eidamu)

70 g sušených paradajok

250 g smotany na šľahanie (33%)

100 ml vývaru

30 g masla

2 strúčiky cesnaku

olivový olej

čierne mleté korenie

cca 20 guľôčok zeleného korenia

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

soľ

rascu

Postup:

Ako prvé si panenku nakrájame na hrubšie plátky. 

Mäso si posypeme rozdrveným zeleným korením.

Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme.

 

 

Rozotrieme rukou, aby sa mäso dobre obalilo.

Potom ho na rozpálenom oleji sprudka opečieme. 

Strúčiky cesnaku rozpučíme a nasekáme nadrobno.

Sušené paradajky si nakrájame na malé kúsky.

Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Keď je mäsko dobre opečené, vyberieme ho z panvice.

Na výpeku osmažíme cesnak a zalejeme vývarom. 

 

 

Následne pridáme aj sušené paradajky.

Necháme v panvici rozpustiť maslo a premiešame spolu so sušenou petržlenovou vňaťou a štipkou rasce.

 

 

Opäť podlejeme vývarom.

Pridáme šľahačkovú smotanu. 

 

 

Do omáčky primiešame strúhaný syr, osolíme podľa chuti a vložíme opečené mäso. 

Hotovo, môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes