Absolútne fantastický hrnčekový jablčník: Bez vajec, bez krému a chutí ako krémový zákusok!

Nie je nič lepšie, ako si dať po dobrom jedle ku kávičke ešte skvelý dezert. A tento jablčník si určite zamilujete. Lahodný, šťavnatý a jednoduchý na prípravu.

Nie je nič lepšie, ako si dať po dobrom jedle ku kávičke ešte skvelý dezert. A tento jablčník si určite zamilujete. Lahodný, šťavnatý a jednoduchý na prípravu.

Potrebujeme:

Tortovú formu s priemerom 20 cm

1 šálka (160 g) krupice

1 šálka (130 g) hladkej múky

1 šálka (180 g) kryštálového cukru

1 a pol ČL prášku do pečiva

...

5 jabĺk

30 g masla

1 šálka (200 ml) mlieka

2-3 PL citrónovej šťavy

práškový cukor na dekoráciu

Postup:

Jablká si umyjeme a aj so šupou nastrúhame na hrubom strúhadle. Polejeme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Všetky suché suroviny dáme do misy a dobre premiešame. Tortovú formu si potrieme olejom a vystelieme papierom na pečenie, ktorý sa vďaka oleju dobre prilepí na steny formy.

Pripravenú suchú zmes si rozdelíme do 4 rovnakých pohárov (jeden diel má približne 120 g). Jablká si rozdelíme na tri rovnaké časti. Jeden pohár suchej zmesi vysypeme na dno formy a na to rovnomerne navrstvíme jeden diel nastrúhaných jabĺk. Toto vrstvenie opakujeme, až kým vrstvu jabĺk nezasypeme posledným pohárom suchej zmesi.

V malom hrnci dáme zovrieť mlieko a rozpustíme v ňom maslo. Polejeme rovnomerne celý koláč a vidličkou opatrne poprepichujeme celý koláč.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 45 minút. Po upečení necháme koláč asi 20 minút vychladnúť. Nožom prebehneme po obvode formy, aby sa koláč pekne oddelil a bočnú stranu formy dáme dolu. Posypeme práškovým cukrom a podávame. Prajeme dobrú chuť!