Výborný nápad, ako pripraviť nové zemiaky. Upečte s touto náplňou, lepšiu prílohu ste dávno nejedli!
Potrebujeme:
- 4 veľké zemiaky
- 70 g syra
- 120 g slaniny
- 1 cibuľa
- 20 g masla
- 3 lyžice kyslej smotany
- soľ
Postup:
1. Najskôr dobre umyte zemiaky. Pomocou vidličky ich popichajte na viacerých miestach a potom pečte pri teplote 180 stupňov, kým nie sú dostatočne opečené (domäkka).
2. Cibuľa nakrájajte nadrobno. Slaninu narežte a syr nastrúhajte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3. Na panvici opražte cibuľu a pridajte slaninu. Restujte, kým slaninka nie je opečená.
4. Po vychladnutí zemiakov odstráňte vnútro.
5. Do orestovanej cibule so slaninkou pridajte zemiakovú dužinu. Pridajte soľ, korenie, maslo, smotanu a dobre premiešajte. Zemiaky naplňte touto zmesou. Pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200 stupňov.