Túto nátierku robíme počas leta skoro každý týždeň, teda vždy, keď je doma cuketa. Nátierka je ľahká a veľmi chutná, vôbec neobsahuje majonézu a tak si môžete dať bez obáv o štíhlu líniou.
Potrebujeme:
4 cukety
Soľ, mleté korenie (biele aj čierne)
7 strúčikov cesnaku
Petržlenovú vňať
Kyslú smotanu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 uvarené žĺtky
1 lyžičku horčice
Postup:
Cuketu môžeme pripraviť dvomi spôsobmi. Buď sa pripraví na pare alebo jednoducho ju nastrúáme a podusíme na panvici, kým nie je mäkká. Cuketu ochutíme soľou a koreninami. Kým je ešte na panvici, vmiešame do nej aj pretlačený cesnak a ešte chvíľku podusíme. Potom necháme chvíľu vychladnúť a zatiaľ si pripravíme zálievku.
Kyslú smotanu zmiešame s roztlačenými žĺtkami, horčicou a nakrájanou petržlenovou vňaťou. Zmiešame s cuketou a dochutíme podľa našich požiadaviek. Do nátierky môžete pridať aj syr.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)