Výborný nápad ako pripraviť cukety bez vyprážiania a pritom veľmi chutne a chrumkavo.
Skúste cesnakovo-cuketové tyčinky.
Potrebujeme:
2 cukety (70 dkg)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 polievkové lyžice hladkej múky
10 dkg strúhanky
1 kávová lyžička soli
Údený syr 7 dkg (strúhaný)
2 lyžičky cesnakového prášku
2 lyžičky papriky
2 vajcia (s trochou soli)
2 lyžičky soli
1 kávová lyžička mletého korenia
2 lyžice olivového oleja
Jednoduchý cesnakový dip:
Kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
Soľ podľa chuti
Korenie pod ľachut
Postup:
Umyte a nakrájajte cuketu na tyčinky.
Ak pracujete s mladou zeleninou, môžete nechať aj šupku.
Dajte ju do misky, posypte soľou a korením.
Dobre premiešajte, aby ste ochutili každý kúsok.
Cuketa pustí šťavu, tú zlejte.
Nastavte rúru na 170 stupňov.
Do strúhanky nasypte lyžičku soli.
Pridajte aj cesnakový prášok, papriku a strúhaný syr.
Dobre premiešajte.
Teraz začneme s obaľovaním.
Kúsky cukety najskôr dôkladne obaľte v múke.
Vajcia vyšľahajte so štipkou soli.
Plech na pečenie vymastite trochou oleja.
Cuketu obaľte vo vajíčku a potom v strúhanke.
Teraz preložte na plech a ešte dobre pokvapkajte olejom.
V predhriatej rúre pečte do zlatista 20-30 minút.
Po upečení umiestnite na tanier.
Podávala som s cesnakovou kyslou smotanou (strúčik cesnaku roztlačný s kyslou smotanou, štipka soli a korenia).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty