Vynikajúci letný dezert bez pečenia, v štýle obľúbené tiramisu na slovenský spôsob.
Potrebujeme:
Dlhé piškóty
Náplň:
400 ml smotana na šľahanie 33 %
2 ks stužovač do šľahačky
250 g Mascarpone
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g odtučnený jemný tvaroh bez hrudiek
100 g práškový cukor
1 balíček vanilkový cukor
Káva:
500 ml silná čierna káva vychladnutá
50 ml amaretto (mandľový likér)
Postup:
Uvaríme si čiernu silnú kávu 500 ml, necháme vychladnúť a pridáme 50 ml amaretto likér.
Plnka: smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom. Tvaroh a mascarpone vymiešame vareškou s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Plnku rozdelíme na 2 časti.
Do podlhovastej nádoby ukladáme piškóty, ktoré postupne namočíme z oboch strán do pripravenej kávy. Na piškóty poukladáme maliny a rozotrieme 1/2 plnky. Pokračujeme druhým radom namočených piškót v káve a zvyškom krému, jemne uhladíme a posypeme nahusto kakaom cez sitko.
Odložíme do chladu na 12 hodín, pokrájame, ozdobíme malinami, mätou a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: ketkes