Veľmi šťavnatý a pritom jednoduchý koláč z ovocia a krémovej tvarohovej náplne. Veľmi rýchly, chutný a lahodný koláčik ako stvorený na domáce mašrtenie. Skúste ho aj s iným domácim ovocím, výborný je napríklad s ríbezľami, jahodami, alebo čučoriedkami.
Potrebujeme:
500 g polohrubej múky
200 g práškového cukru
1 maslo (250 g)
2 vajcia
1 prášok do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru
Náplň:
500 g mäkkého tvarohu
2-3 lyžice práškového cukru
1 vajce
150 ml mlieka
50 ml oleja
1 vanilkový puding
1 bal vanilkového cukru
Ďalej:
Maliny
Postup:
Všetky suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré rozdelíme na polovicu. S cestom pracujeme čo najrýchlejšie, aby sa maslo príliš neroztopilo. Jednu polovicu cesta zabalíme do fólie a odložíme do mrazničky. Druhú polovicu cesta nastrúhame na vymastený, múkou vysypaný plech (37 x 27 cm) a rukami zľahka roztlačíme po celej ploche.
Na náplň zmiešame tvaroh, mlieka, oba druhy cukru, pudingový prášok a olej. Vymiešame jednotný krém. Krém navrstvíme na cesto, na krém uložíme maliny a koláč dáme do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Pečieme cca 10 minút, potom vyberieme, nastrúhame na vrch zvyšok cesta a dáme späť do rúry.
Zvýšime teplotu na 170 stupňov a pečieme ešte cca 40 minút.
Necháme vychladnúť, prípadne pocukrujeme a môžeme krájať.