Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko.
Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť.
Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 lyžice hustého bieleho jogurtu
2 lyžice oleja + 2 lyžice na dno pekáča
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička mletej papriky
1 lyžice sušeného majoránky
cca 1 čajová lyžička soli
1 Úroveň lyžička mletého čierneho korenia
rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu
Postup:
Zemiaky očistíme a umyjeme.
Nakrájame na 4 časti.
Na marinádu zmiešame jogurt, olej, paprika, sušenú majoránku, soľ a korenie podľa chuti.
Zamiešajte zmes so zemiakmi a dôkladne premiešajte, aby každý kus bol pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt.
Na dno zapekacej misky nalejeme olej, uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu.
Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.
zdroj: sio-smutki