Fantastický domáci malinový sirup, ktorý vyrobíte len z 1 šálky malín.
Z tohoto množstva získate 1,5 l úžasného sirupu bez chémie a éčok.
Potrebujeme:
1 hrnček malín (250 ml) – domáce, alebo lesné
80 ks malinových listov
850 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica kyseliny citrónovej
1 kg cukru
Postup:
Maliny, vodu a lístky (trhám tie mladé, takže ich dávame aj viac, pretože sú menšie, ale ak je ich viac, tak to nevadí), všetko dáme do hrnca a od bodu varu necháme 10 minút povariť.
Potom scedíme cez plátno a dobre vymačkáme.
Do šťavy z malín a lístia pridáme cukor, kyselinu citrónovú a prevaríme cca 8-10 min.
Následne cez gázu naplníme do fliaš (ideálne takých, v ktorých bol predtým alkohol) a zazátkujeme.
Nie je treba sterilizovať – cukor a kyselina citrónová sa postarajú o to, že sirup vydrží a nepokazí sa.
Plním väčšinou do fliaš od alkoholu, ktoré nevyplachujte.
Po dlhšej dobe môže začať trochu rôsolovatieť, ale stačí pretrepať fľašu a je opäť perfektný.
Sirup je výborný, krásne vonia aj chutí po malinách.
Z tohoto množstva máme 1,5 l perfektného domáceho sirupu.
Používame na limonády a sladenie ako klasický sirup – stačí naozaj málo, sirup je sladučký a výborný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)