Vynikajúci, jemný koláč z krupice a domácich jahôd. Bez prášku do pečiva a predsa krásne nadýchaný. Pohár, ktorý som použila na meranie surovín mal objem 250 ml.
Potrebujeme (na plech 20 x 20 cm):
- 2 poháre krupice
- 200 g jemného tvarohu
- 2 veľké vajcia
- 1 pohár mlieka
- 1 pohár cukru ( ja som dala 3/4 pohára)
- lyžička vanilkového extraktu
- Rebarboru nakrájanú na plátky
- tucet čerstvých jahôd, narezaných na štvrtiny
Postup:
Rozšľaháme vajcia zmiešame s cukrom na nadýchanú hmotu. Po 3-4 minútach šľahania pridajte lyžicu tvarohu. Nalejte mlieko, krupicu a vymiešajte. Zmiešajte celé, potom zľahka primiešajte polovicu ovocia a celú masu navrstvite do olejom namazanej a krupicou vysypanej formy. Zvyšné ovocie uložte na vrch. Pečieme v peci predhriatej na 170 stupňov počas približne 45 minút. Ochlaďte v peci po dobu ďalších 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: zpierwszegotloczenia