Namiesto balenia každého listu zvlášť, skúste túto pochúťku zo zapekacej misy. Výsledkom je úžasne chutný slaný koláč, ktorý chutí naozaj fantasticky a viete ho rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť. :-)
Ako pripraviť výbornú kapusta s mletým mäsom
Potrebujeme:
- 1 kg kapusty
- 800 g mletého mäsa
- 500 g zemiakov
- 3 cibule
- 5 vajec
- 120 ml mlieka
- 150 g kyslej smotany
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup:
Najprv si vezmite kapustu. Odstráňte vrchné listy, dajte vodu do veľkého hrnca a priveďte do varu. Keď sa voda začne variť, dajte celú kapustu do hrnca a počkajte, kým sa listy nezačnú oddeľovať. Oddelené listy varte ďalšie 2 minúty a potom ich môžete dať vychladnúť.
Potom odstráňte tvrdé časti kapustového listu. Ošúpate a nakrájajte cibuľu, osmažte, až kým nebude priehľadná.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potom pridáme na cibuľu mleté mäso a nechajte ho opražiť na miernom ohni.
Zemiaky ošúpte a nastrúhajte na veľkom strúhadle, pridajte do vareného mletého mäsa, osoľte a okoreňte – náplň je pripravená, všetko, čo nám zostáva, je premiešať a vyskladať budúce jedlo.
V samostatnej miske zmiešajte vajcia a mlieko.
Listy kapusty vložte do zapekacej misky tak, aby úplne zakryli dno, na vrch rozložte polovicu náplne a polejte rozšľahanými vajíčkami a mliekom. Urobte druhú vrstvu v rovnakom poradí a zakryte všetko listami kapusty.
Na samom konci predhrejte rúru na 180 stupňov, navrstvite kyslú smotanu a pečte asi 40 minút.