Tieto zemiaky sú naozaj úžasné – chrumkavá kôrka na povrchu a jemné a šťavnaté vnútri!
Potrebujeme:
1200 g zemiakov
50-60 ml olivového oleja (môžete použiť akýkoľvek rastlinný olej)
Byliny: rozmarín, tymián
Soľ a korenie podľa chuti
paprika
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ďalej:
Bylinky
Strúčiky cesnaku
Trochu oleja
Postup:
Zemiaky ošúpeme a dáme variť do osolenej vody. Zemiaky varíme len krátko, nesmú byť rozvarené. Ja varím dovtedy, kým, kým sa neobjaví na povrchu biela pena – potom zemiaky hneď scedíme.
Olej zmiešame s koreninami a soľou, zemiaky vrátime späť do hrnca a zalejeme olejovou zmesou. Dobre premiešame a zemiaky vyklopíme na plech vystlaný papierom v jednej vrstve. Vložíme do rúry vyhriatej na 190-200 stupňov. Necháme v rúre asi 25-30 minút. Potom vyberieme a na plech pridáme popučené celé strúčiky cesnaku zmiešané s bylinkami a kvapkou oleja. Pridáme k zemiakom, premiešame a necháme ešte zapiecť dozlatista.