Výborná vec z kuracieho mäsa – roláda len z niekoľkých prísad, ktorú pripravíte v obyčajnej plastovej fľaši. Na veľkú noc pochúťka ako stvorená!
Potrebujeme:
1,3-1,5 kg kuracieho mäsa (prsia, stehná aj s kožou)
100 g mletých vlašských orechov
30 g želatíny
2 strúčiky cesnaku
soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Kurča rozporcujeme na menšie časti, na prípravu rolky použijeme mäso aj s kožou. Kosti sa snažíme odstrániť, prípadne odstránime po varení. Kuracie mäso dáme do panvice s hrubším dnom, nepridávame olej – len nasolíme, nakoreníme a varíme pod pokrievkou asi 50 minút (kým mäsko nie je mäkké).
Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale.
Vývar z mäsa zlejeme do samostatnej misky. Mäso necháme vychladnúť a oddelíme kosti.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Napučanú želatínu rozmiešame v horúcom vývare z mäsa, orechy nasucho krátko opražíme.
Do misky dáme mäso, pretlačený cesnak, orechy, soľ, korenie a želatínovú hmotu. Vychladnutú zmes premiešame a zmes navrstvíme do dôkladne očistenej plastovej fľaše s odrezaným hrdlom.
Dáme na niekoľko hodím do chladničky, potom fľašu opatrne rozrežeme a môžeme podávať.
Recept môže byť ozvláštnený pridaním vyprážanej cibule, mrkvy a kukurice alebo hrachu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)