Naša pani cukrárka je skutočne génius, jej torty, zákusky a pečivo sú neskutočné. Môžete do nej dobrôtky len namáčať, alebo ak robíte napríklad tortu, jednoducho prelejte cez vrch. Poleva je fantastická a vôbec sa neláme. Ja nie som veľmi zdatná cukrárka, ale táto sa mi vždy podarí a je skvelá. A najlepšie je, že žiaden stužený tuk ani olej na jej prípravu nepotrebujete. Všetko je len o dvoch prísadách.
Potrebujeme:
250 ml smotany na šľahanie
250 g čokolády (ja používam peniažteky, alebo klasickú tabuľkovú)
Postup:
Šľahačku si nalejeme do hrnca a zahrievame. Keď je horúca, pridáme čokoládu a miešame. Keď sa začnú tvoriť bublinky odstavíme, nevaríme! Zmes necháme vychladnúť a polievame zákusky, torty, alebo namáčame vianočné pečivo. Poleva je výborná, odporúčam!
Drahomíra V.