Tento rezeň má u nás doma veľký úspech, skúste, chutí ako viedenský rezeň.
Potrebujeme:
bravčové stehno
sójová omáčka (môžete použiť aj steakovú omáčku, alebo celkom vynechať)
sušený cesnak
Čierne korenie
Na trojobal:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Polohrubá múka
Vajcia
Strúhanka
Na vyprážanie:
Repkový olej a maslo
Ďalej:
Citrónovú šťavu
Postup:
Z stehna si narežeme silnejšie pláty mäsa (cca 3 cm), ktoré cez potravinársku fóliu naklepeme, mierne okoreníme, posypeme sušeným cesnakom a ľahko z jednej strany potrieme omáčkou. Dáme do nádobky a necháme v chlade minimálne 1 hodinu odležať. Ak používame sójovú omáčku, už nemusíme soliť, ak steakovú, tak môžete pridať aj špetku soli.
Potom naštartujeme rúru a necháme ju rozohriať.
Na panvicu si dáme rozohriať olej, pridáme kúsok masla. Odpočinuté rezne si obalíme v múke, rozšľahaných vajciach a v strúhanke. Smažíme na miernom plameni z každej strany 3 minúty a potom premiestnime do pekáča. Na takto predsmažené rezne položíme plátky masla, prikryjeme druhou časťou pekáča, vložíme do predhriatej rúry a pečieme na najvyššom stupni 10 minút.
Hotové rezne podávame pokvapkané citrónovou šťavou, so zemiakmi, zemiakovou kašou, alebo len s chlebom. Rezne chutia celkom ako viedenské. Ja ich mám najradšej marinované v „Pepřovej omáčke“ (kúpila som v Lidli).
Prajeme vám dobrú chuť! .-)