Výborný krém pre všetkých milovníkov čokolády. Je jemný, lahodný a veľmi veľmi chutný.
Potrebujeme:
200 g tmavej horkej čokolády
200 ml smotany na šľahanie
15 g cukru
štipka soli
250 g mascarpone
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Do kastrólika si dáme smotanu, cukor a štipku soli..Dáme zahriať nesmie sa však variť. Krok Potom odstavíme a hneď pridáme nalámanú čokoládu. Chvíľu necháme postáť a potom poriadne premiešame kým sa čokoláda neprepojí zo smotanou. Tu je dobré nechať ganache poriadne vychladnúť..Najlepšie na noc. Po niekoľkých hodinách vám ganache poriadne stuhne. Rozmiešame ho šľahačom 1 – 2 minúty. Potom pridáme mascarpone a poriadne premiešame kým sa krém nezjednotí a nezostane nadýchaným.