Dobré fašírky na plechu: Zdravšie, chutnejšie a bez vyprážania!

Výborný obed raz-dva. Navyše s mrkvičkou a vajíčkom uprostred.

 

 

Šťavnatejšie, zdravšie a chutia jedna báseň!

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g staršieho chlebíka bez kôrky

200 ml mlieka

2 vajcia – rozmiešané

1 veľkú cibuľku

300-400 g mrkvy

2,5 lyžičky soli (prípadne podľa chuti)

Mleté čierne korenie

Masť alebo olej na vymastenie formy

Ďalej budeme potrebovať:

Vajcia

Postup:

Mrkvu očistíme a nastrúhame. Chlebík nakrájame na kúsky, alebo natrháme a zalejeme mliekom.

 

 

Rozmiešame na kašu, prípadne zomelieme v mlynčeku na mäso (zároveń ho tak očistíme od mäsa, ak sme si ho mleli sami doma).

Cibuľku nakrájame nadrobno a na troche oleja orestujeme dozlatista, pridáme aj mrkvu a spolu krátko restujeme.

Potom všetky prísady (aj chlebík, ktorý sme si trochu vymačkali z mlieka), zmiešame s mletým mäsom (cibuľovo-mrkvovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a až potom vmiešame do mäsa).

 

 

Vymiešame jednotnú zmes, ktorú dochutíme soľou a korením.

Zo zmesi tvarujeme jednotlivé fašírky, ktoré prekladáme na pelch a v strede vyformujeme otvor.

Do každého otvoru rozpijeme jedno vajce a pridáme aj trochu soli a korenia.

 

 

Vložíme do rúry vyhriatej na 180-190 stupňov a pečieme asi 40-45 minút.

Posledných 10 minút pred koncom pečenia zvýšime teplotu na 220 stupňov a necháme zapiecť dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.