Vynikajúco sa hodí do sladkých pečených aj nepečených dezertov. Alebo si na nej môžete pochutnávať len tak! :-)
Potrebujeme:
1 šálku smotany na šľahanie
½ šálky nutelly – ideálne domácej – recept na jej prípravu nájdete TU
Hrsť lieskových orechov nasekaných nadrobno
Postup:
Smotanu prelejeme do misky a vložíme do chladničky na 20 minút. Nutellu zahrejmeme v mikrovnke po dobu 15-20 sekúnd, prípadne vo vodnom kúpeli, kým nezíska tekutú konzistenciu. Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu.
Smotanu vyberieme z chladničky a ušľaháme z nej tuhú šľahačku. Nutellu opatrne vmiešame do šľahačky tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu. Vložíme do chladničky na 2 hodiny vychladiť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Podávame posypenú orieškami, prípadne môžeme oriešky do krému vmiešať.
zdroj: youtube