Tento recept je skvelý, rýchly a môžete ho pripravovať s kuracím alebo bravčovým mäsom. Najrýchlejšia je samozrejme verzia z kuracieho mäsa, pri ktorej celá príprava trvá len 20 minút!
Potrebujeme:
2 ks kuracích rezňov prekrojených na tenšie plátky.
4 lyžice vody
4 lyžice sladkej smotany na varenie
2 kyslé uhorky
Trochu soli, čierneho mletého korenia a vegety
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
Petržlenovú vňať
Postup:
Kuracie mäso ochutíme soľou a korením. Opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom stiahneme plameň, prikryjeme pokrievkou a necháme niekoľko minút dusiť približne 10 – 15 minút (podľa potreby môžeme podliať trochou vody, ale mäso by malo pustiť dosť šťavy).
Smotanu zmiešame s 2 lyžicami vody alebo vývaru, pridáme vegetu a primiešame k mäsu. Pridáme aj nakrájané kyslé uhorky, horčicu, petržlenovú vňať a necháme prevariť. Keď je mäso hotové, odstavíme a môžeme podávať.
zdroj: coolinarika