Už nemusíte hľadať nič iné: 9 top letných krémov do dezertov a studených pohárov, pripravené bez varenia!

Top 9 krémov bez varenia, ktoré sú výborné do zákuskov, tort či studených pohárov. Hotové sú v momente!

Kávový mascarpone krém

Potrebujeme:

250 g mascarpone

250 ml smotany na šľahanie

80 g práškového cukru

2 lyžice instantnej kávy

...

2 lyžice vody

Postup:

V miske zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a instantnú kávu, ktorú sme si rozpustili v 2 lyžiciach horúcej vody. Pridáme aj práškový cukor a šľaháme, kým vám nevznikne hladký krém. Pred deti môžete namiesto kávy použiť granko alebo cappuccino.

To je všetko, perfektný krém je hotový skutočne v momente. A chutí božsky! :-)

Hrk-hrk krém bez miešania

Potrebujeme:

1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)

2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)

2 pudingy bez varenia Créme Olé

Postup:

Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy. Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.

Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu). Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.

Jemný ovocný krém

Potrebujeme:

250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)

300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)

1 lyžicu citrónovej šťavy

Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)

250 ml smotany na šľahanie 33%

300 ml ovocnej šťavy

1 lyžicu želatíny v prášku

Postup:

Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.

Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.

5 minútový Salko krém

Neviete, čím plniť zákusky a torty? Vyskúšajte famózny tvarohový krém so salkom hotový za 5 minút!

Potrebujeme:

350 g jemného tvarohu

175 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

65 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.

Tvarohový krém

rn2TDeONWIE-604x350

Potrebujeme:

200 g plnotučného tvarohu

2 lyžice medu

200 ml smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkovej arómy

Postup:

Tvaroh prepasírujeme cez sito a zmiešame s medom a vanilkou. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a vmiešame do tvarohovej hmoty.

Vanilkový pudingový krém

Potrebujeme:

3 balenia pudingového prášku bez varenia (Creme Olé)

900 ml mlieka

250 g masla

50 g práškového cukru (prípadne podľa chuti)

Postup:

Zo studeného mlieka a pudingových práškov ušľaháme puding. Potom pridáme maslo, ktoré sme si našľahali s cukrom – vymiešame jednotný krém. Môžeme použiť hneď!

Jahodový krém, ktorý môžete zamraziť a máte zmrzlinu!

Potrebujeme:

1 plechovku sladeného kondenzovaného mlieka

2 tégliky kyslej smtoany

200 g bieleho jogurtu

1 bal. jahodovej šumienky Tang – alebo inú príchuť

Postup:

Do mixéra dáme kondenzované mlieko, smotanu a šumienku – všetko rozmixujeme do jednotnej hmoty. Potom pridáme jogurt a opäť všetko spolu rozmixujeme. Navrstvíme do nádoby, alebo téglikov od jogurtu a dáme zmraziť, alebo vychladiť. Podávame s čerstvými jahodami.

Bleskový zdravý krém pre deti

Milujú ju detičky, aj unavené mamičky: 5-minútová tvarohová maškrta podľa tety Gizky!

Potrebujeme:

250 g jemného tvarohu

1 banán

 

Trochu horkej čokolády – postrúhať na vrch

Postup:

Tvaroh rozmixujeme s polovicou banánu a medom. Druhú polovicu banánu nakrájame do misiek. Zalejeme tvarohom a nastrúhame troška horkej čokolády. To je všetko! :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)