9 tipov na chutné domáce nátierky s bleskovou prípravou

18

Prekvapila vás nečakaná návšteva, alebo máte jednoducho chuť na niečo dobé pod zub? Prinášame vám 9 chutných tip na domáce nátierky, na ktorých si môžete pochutnávať už o niekoľko minút.

Vajíčkovo-cibuľová nátierka

-sqRAT06VpU

Uvarené vajcia nastrúhajte na hrubom strúhadle, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a zmäknuté maslo. Premiešajte a pridajte niekoľko lyžíc kyslej smotany. Dochuťte soľou a korením. Môžete pridať aj čerstvé zelené bylinky.

Vyskúšajte aj: Najlepšia vajíčková pomazánka

Vajíčkovo-syrová pomázanka so salámou

Uvarené vajcia nastrúhajte nahrubo. Pridáme najemno nakrájanú jemnú salámu a tvaroh zmiešaný so smotanou v pomere 2:1. Do zmesi vmiešame strúhaný syr, soľ a korenie podľa chuti.

Pomazánka zo sleďov

Varené vajcia nastrúhajte na strúhadle, pridajte najemno nakrájanú cibuľku a nakrájané filety zo sleďov. Vmiešame zmäknuté maslo a dochutíme.

Tvarohovo-papriková pomázanka

59050275_395c7218559d65_full

Jemný tvaroh zmiešajte s maslo (na 250 g tvarohu použite 1-2 lyžice masla). Do zmesi vmiešame sladkú mletú papriku (1 a 1/2 lyžičky), nadrobno nakrájanú zelenú cibuľku a ochutíme soľou.

Vajíčkovo-šunková pomazánka

Natvrdo uvarené vajcia zmiešajte s niekoľkými lyžicami majonézy (na 3 vajcia cca 5 lyžice majonézy), pridáme nadrobno nakrájanú šunku, nadrobno nakrájaný zeler a všetko dôkladne premiešajte. Nakoneic pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Mrkvovo-cibuľová pomazánka

pic8Rlamf

Nadrobno nakrájanú cibuľku zmiešajte so strúhanou mrkvou a zľahka opražte na troche rastlinného oleja. Potom zmiešajte s konzervou tuniaka (scedeného zo šťavy), majonézou a varenými vajciami nastrúhanými na hrubom strúhadle.

Syrovo-horčicová pomazánka

Približne 250 g syra nastrúhame na jemno, pridáme 3-4 sterilizované uhorky nakrájané nadrobno, 1 cibuľu nakrájanú nadrobno, soľ a 2 lyžice horčice.

Ľahká tvarohová pomazánka

Lahodná bylinková pomazánka

Syr cottage zmiešame s jemným tvarohom, pretlačeným strúčikom cesnaku a najemno nasekaným kôprom. Ochutíme soľou, korením a podávame posypené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Témy:


Pridajte svoj komentár