9 receptov na najlepšie nátierky ZO ŠKÔLKY, priamo od pani kuchárky: Sú také chutné, že ich deti pýtajú aj doma!

Výborné recepty, ktoré ocení každá mamička. Vedúca jedálne v škôlke – dlhoročná a veľmi skúsená pani kuchárka – sa podelila o 9 najobľúbenejších nátierok, ktoré deti pýtajú aj doma.

A určite s nimi ulahodíte aj ostatným členom rodiny, odporúčame vyskúšať!

Vajíčková

 

 

Potrebujeme:

4 vajíčka uvarené natvrdo

...

1 lyžicu horčice

200 g jemného tvarohu

Pažítku

1 malú cibuľku

Postup:

Cibuľku rozmixujeme s jedným vajíčkom, pridáme horčicu a tvaroh.

Primiešame ostatné vajcia nastrúhané, alebo nakrájané nadrobno – všetko dobre premiešame a podávame posypané pažítkou.

Nátierka s jabĺčkom

Postup:

1 jablko

1 kocku lučiny alebo iný prírodný syr

2 lyžice masla

Trochu červenej sladkej papriky

50 g strúhaného syra

Postup:

Jablko ošúpeme a postrúhame na jemno na strúhadle.

Pridáme syr, najemno nakrájanú papriku, syr a môžeme dochutiť troškou soli. y.

Nátierka z pečeného kuriatka

 

 

Potrebujeme:

150 g pečeného kuriatka (môže byť aj varené mäsko)

50 g masla

1 lyžicu horčice

1 vajce uvarené natvrdo

Postup:

Všetko spolu dáme do kuchynského robota a rozmixujeme.

Je to skutočne veľká pochúťka, aj pre dospelákov!

Syrová s cesnakom

 

 

Potrebujeme:

100 g bambina alebo iného taveného syra

2 lyžice masla

1 malý strúčik cesnaku

50 g strúhaného syra

Mlieko

Postup:

Všetko zmiešame a ak je nátierka príliš tuhá, pridáme trochu mliečka.

Tuniaková

 

 

Potrebujeme:

1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave

1 malú cibuľku nakrájanú nadrobno

100 g krémového syra alebo masla

Postup:

Všetko jednoducho zmiešame, najlepšie chutí nátierka na hrianke.

Šunková nátierka

Potrebujeme:

150 g šunky – ideálne detskej

50 g masla

1-2 lyžičky horšice

1 menšiu cibuĽku

Trošku mlieka

Postup:

Maslo ušľaháme s mliekom, pridáme rozmixovanú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou.

Všetko spolu vyšľaháme.

Šunkovo-redkvičková

Potrebujeme:

100 g šunky

1 kocku Lučiny (môže byť aj tavený syr)

1 lyžicu masla

2-3 redkvičky

Postup:

Šunku rozmixujeme s maslom a syrom, pridáme nasekané redkvičky (nestrúhať – inak bude nátierka vodnatá).

Bryndzová

 

 

Postup:

125 g bryndze

100 g jemného tvarohu

1 lyžicu bieleho jogurtu

Pažítku, cibuľku alebo iné bylinky podľa chuti

Štipku sladkej papriky

Postup:

Všetko zmiešame (bryndzu roztlačímevidličkou) a podávame na chlebík ozdobené jarnou cibuľkou.

Do nátierky môžete pridať nadrobno nakrájanú cibuľku, alebo bylinky podľa chuti.

Mrkvová s jogurtom

 

 

Potrebujeme:

150 ml bieleho smotanového jogurtu

100 g jemného tvarohu alebo nátierkového masla

Hrsť najemno nastrúhaného syra

1 mladú mrkvu

Pažítku  a soľ

Postup:

Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno,

Pridáme nadrobno nasekanú pažítku, syr, tvaroh rozmiešaný s jogurtom a môžeme trošku dosoliť.

Drožďová nátierka

 

 

Potrebujeme:

maslo

čerstvé

vajcia

cibuľa

droždie čerstvé

soľ

olej

Postup:

Na oleji speníme očistenú na jemno pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, popražíme do ružova a odstavíme.

Vajcia uvarené na tvrdo postrúhame.

Maslo vymiešame, pridáme opražené droždie, postrúhané vajcia , osolíme a vyšľaháme.

Natierame na chlieb, zdobíme zeleninou.