plny-hrniec_transparent_negativ.png

9 receptov na najlepšie NÁTIERKY, priamo od pani kuchárky: Veľmi rýchle a také chutné, že sa nebudete vedieť DOJESŤ!

 

Droždová nátierka

Autorka Katka Suchá má skvelý recept na poctivú drožďovú nátierku. Chuť je naozaj špecifická a hoci nie každému chutí, za nás musíme povedať, že je úplne fantastická.

Potrebujeme:

1 cibuľu

2 kocky droždia

4 vajcia

Štipka drvenej rasce

Soľ

Korenie

1 lyžička horčica

Postup:

 

 

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Na panvici rozpustíme maslo.

Pridáme cibuľku a osmažíme.

 

 

Pridáme aj 2 kocky droždia.

Necháme vysmažiť až na prášok.

 

 

Potom do zmesi rozklepneme 4 vajcia.

Pridáme štipku drvenej rasce.

Zamiešame zmiešame, osolíme a necháme chvíľu na panvici.

Následne necháme vychladnúť.

 

 

Pridáme 1 kávovú lyžičku horčice.

Ak chcete, môžete nakoniec ešte vmiešať trochu nakrájanej cibuľky.

Ozdobíme zelenými bylinkami a podávame.

Ďalšie nátierky podľa kuchárky zo škôlky

Vajíčková

Potrebujeme:

4 vajíčka uvarené natvrdo

1 lyžicu horčice

200 g jemného tvarohu

Pažítku

1 malú cibuľku

Postup:

Cibuľku rozmixujeme s jedným vajíčkom, pridáme horčicu a tvaroh,

Primiešame ostatné vajcia nastrúhané, alebo nakrájané nadrobno – všetko dobre premiešame a podávame posypané pažítkou.

Nátierka s jabĺčkom

 

 

Postup:

1 jablko

1 kocku lučiny alebo iný prírodný syr

2 lyžice masla

Trochu červenej sladkej papriky

50 g strúhaného syra

Postup:

Jablko ošúpeme a postrúhame na jemno na strúhadle. Pridáme syr, najemno nakrájanú papriku, syr a môžeme dochutiť troškou soli. y.

Nátierka z pečeného kuriatka

Potrebujeme:

150 g pečeného kuriatka (môže byť aj varené mäsko)

50 g masla

1 lyžicu horčice

1 vajce uvarené natvrdo

Postup:

Všetko spolu dáme do kuchynského robota a rozmixujeme. Je to skutočne veľká pochúťka, aj pre dospelákov!

Syrová s cesnakom

Potrebujeme:

100 g bambina alebo iného taveného syra

2 lyžice masla

1 malý strúčik cesnaku

50 g strúhaného syra

Mlieko

Postup:

Všetko zmiešame a ak je nátierka príliš tuhá, pridáme trochu mliečka.

Tuniaková

Potrebujeme:

1 plechovku tuniaka vo vlastnej šťave

1 malú cibuľku nakrájanú nadrobno

100 g krémového syra alebo masla

Postup:

Všetko jednoducho zmeišame, najlepšie chutí nátierka na hrianke.

Šunková nátierka

 

 

Potrebujeme:

150 g šunky – ideálne detskej

50 g masla

1-2 lyžičky horšice

1 menšiu cibuĽku

Trošku mlieka

Postup:

Maslo ušľaháme s mliekom, pridáme rozmixovanú šunku, cibuľu a dochutíme horčicou a soľou. Všetko spolu vyšľaháme.

Šunkovo-redkvičková

Potrebujeme:

100 g šunky

1 kocku Lučiny (môže byť aj tavený syr)

1 lyžicu masla

2-3 redkvičky

Postup:

Šunku rozmixujeme s maslom a syrom, pridáme nasekané redkvičky (nestrúhať – inak bude nátierka vodnatá).

Bryndzová

Postup:

125 g bryndze

100 g jemného tvarohu

1 lyžicu bieleho jogurtu

Pažítku, cibuľku alebo iné bylinky podľa chuti

Štipku sladkej papriky

Postup:

Všetko zmiešame (bryndzu roztlačímevidličkou) a podávame na chlebík ozdobené jarnou cibuľkou. Do nátierky môžete pridať nadrobno nakrájanú cibuľku, alebo bylinky podľa chuti.

Mrkvová s jogurtom

Potrebujeme:

150 ml bieleho smotanového jogurtu

100 g jemného tvarohu alebo nátierkového masla

Hrsť najemno nastrúhaného syra

1 mladú mrkvu

Pažítku  a soľ

Postup:

Mrkvu očistíme a nastrúhame najemno, Pridáme nadrobno nasekanú pažítku, syr, tvaroh rozmiešaný s jogurtom a môžeme trošku dosoliť.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes