9 diétnych šalátov namiesto večere: Jedzte ich pokojne aj po 22:00 a pritom stále chudnete!

5288

Kedysi nám všetci vtĺkali do hlavy, že ak chceme schudnúť, nemôžeme jesť po šiestej hodine. Pre moderného človeka to však nie je prijateľná metóda chudnutia, keďže často pracujeme dlho do noci a potrebujeme doplniť energiu aj neskôr večer. Nahraďte teda toto zastarané pravidlo týmto jednoduchým riešením – večeru 3 hodiny pred spaním, vylúčte sacharidy, nejedzte pred TV, uberte soľ a vyberte si na večeru tieto ľahké šaláty.

čo variť na večeru

Poradíme vám na večeru tieto ľahké šalátové recepty. Sú výborné a namiesto ťažkých zálievok z majonézy obsahujú najmä olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu, jogurt – každá z možností bude úžasná. A čo je najdôležitejšie, vyhnete sa nepríjemnej ťažobe v žalúdku, budete mať energiu a oveľa jednoduchšie schudnete.

Šalát s horčicovým dresingom

ľahký šalát na večeru

Potrebujeme:

  • 260 g listov hlávkového šalátu
  • 3 paradajky
  • 2 uhorky
  • 1 cibuľa
  • 1/2 lyžičky koriandru
  • 1 zväzok petržlen
  • 4 lyžice jogurtu
  • 2 strúčiky cesnak
  • 1 polievková lyžica horčice
  • 80 g diétneho syra
  • Soľ, korenie na chuť (snažíme sa čo najviac obmedziť soľ v každom z týchto šalátov)

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

  1. Umyte šalát, zeleninu a bylinky.
  2. Natrhajte šalát rukami. Nakrájajte uhorky, paradajky a cibuľu. Nakrájajte bylinky. Jemne nastrúhajte syr.
  3. Zmiešajte syr s jogurtom, horčicou a pretlačeným cesnakom.
  4. Zmiešajte všetky prísady v jednej hlbokej šalátovej miske. Pridajte do zeleninového šalátu aj soľ a korenie podľa chuti.

Kurací šalát v sójovej omáčke

večera predjedlo

Potrebujeme:

  • 1 paradajka
  • 1 uhorka
  • 200 g kuracie prsia
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • 100 g listov šalátu
  • 1 strúčik cesnaku
  • Olivový olej podľa chuti
  • Soľ, korenie na chuť

Postup:

  1. Aby ste si na večeru pripravili ľahký diétny šalát, nakrájajte mäso na malé kúsky. Marinujte mäso v sójovej omáčke a cesnaku 20 minút. Potom osmažte na troche oleja až do zlatohneda.
  2. Umyte listy šalátu, natrhajte rukami. Dajte do hlbokej misy.
  3. Na plátky nakrájajte uhorky a paradajky a dajte do misky na šalát.
  4. Ochuťte všetko kvapkou olivového oleja, soľou a korením.

Rýchly tuniakový šalát

stravovacie večere

Potrebujeme:

  • 2 uhorky
  • 4 paradajky
  • 250 g konzervovanej fazule
  • 200 g konzervovaného tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 červená cibuľa
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička olivový olej
  • Soľ, korenie, talianske bylinky na chuť

Postup:

  1. Umyte zeleninu. Narežte uhorky a paradajky na malé kúsky.
  2. Sceďte tekutinu z fazule. Dajte ju do misky. Pridajte uhorky, paradajky a tuniaka vo vlastnej šťave (šťavu scedíme a mäso rotlačíme vidličkou).
  3. Ozdobte krúžkami cibuľke.
  4. Ochuťte šalát s olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením.

Šalát s kuracími prsiami a olivami

non-kalorické večere

Potrebujeme:

  • 2 jablká (zelené)
  • 3-4 uhorky
  • 1 kuracie prsia
  • 5-8 olív
  • 3 polievkové lyžice nízkotučného jogurtu
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Nastrúhajte jablká alebo ich nakrájajte na malé kúsky. Tiež narežte uhorky.
  2. Uvarte kuracie prsia a nakrájajte.
  3. Nakrájajte olivy na krúžky.
  4. Zmiešajte všetky prísady. Ochuťte jogurtom, soľou a korením.

Kurací Fitness šalát

ľahká večera

Potrebujeme:

  • 300 g kuracie prsia
  • 1 uhorka
  • 1 paradajka
  • 1 paprika
  • 2-3 lyžice konzervovanej kukurice
  • 1 polievková lyžica jogurtu
  • 0,5 lyžičky nasekaný kôpor
  • Soľ, korenie na chuť

Postup:

  1. Umyjeme uhorky nakrájame na pásy. Taktiež nakrájame na malé kúsky paradajky a papriku.
  2. Uvarte kuracie mäso a nakrájajte (môžeme použiť aj pečené kuracie mäso, alebo grilované).
  3. Zmiešajte všetky zložky. Zamiešajte šalát s jogurtom, ochuťte korením a soľou.

Šalát s jablkami a kapustou

večere menu

Potrebujeme:

  • 1 jablko
  • 0,5 malej hlávky kapusty
  • 100 g konzervovanej kukurice
  • 1 mrkva
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • Soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Ošúpte jablká, nakrájajte na kúsky.
  2. Nakrájajte kapustu nadrobno. Očistite a nastrúhajte mrkvu. Zmiešajte mrkvu aj kapustu s konzervovanou kukuricou a jablkami.
  3. Ochuťte s korením, soľou a citrónovou šťavou.

Kapustový šalát s jogurtovo-horčicovou zálievkou

Konečne perfektná náhrada za kalorické šaláty, ktorá chutí fantasticky: Kapustový šalát s jogurtovo-horčicovou zálievkou!

Potrebujeme:

  • 1 hlávku kapusty (menšiu) (môžete dať pol na pol s červenou kapustou)
  • 3 ks mrkvy
  • 1 väčšiu červenú cibuľu
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžičku majonézy
  • 1 lyžičku medu
  • Biely jogurt – ja niekedy miniem pol téglika, inokedy celý, uvidíte sami, aký krémový chcete šalátik mať
  • Soľ, mletú rascu

Postup:

  1. Zeleninu očistíme a nakrájame natenko – zvlášť cibuľku nakrájajte na čo najtenšie plátky. Nechajte 15 minút odležať a potom pokvapkajte citrónovou šťavou. Zmiešajte jogurt s majonézou, horčicou, medom, soľou a koreninami.
  2. Necháme aspoň na 30 minút odležať v chladničke a môžeme podávať. Šalát počas prípravy ochutnávame, dolaďte si hot ak, aby vám ulahodil. :-)

Šalát s kalamárami a syrom

prečo nemôžete jesť po 6

Potrebujeme

  • 300 g kalamárov alebo morských plodov
  • 2 paradajky
  • 150 g tvrdého syra s nižším obsahom tuku
  • 1 strúčik cesnaku
  • Jogurt podľa chuti

Postup:

  1. Uvarte kalamári a nakrájajte na kolieska.
  2. Tiež nakrájajte paradajky. Pretlačte cesnak a nastrúhajte syr.
  3. Všetko premiešajte a pripravte jogurt.

Lososový šalát

čo jesť po 6

Potrebujeme:

  • 150 g listov hlávkového šalátu
  • 1 paradajka
  • 1 uhorka
  • 250 g filé z lososa
  • 20 g dijonskej horčice
  • 20 g medu
  • 20 g sójovej omáčky
  • Olivový olej podľa chuti
  • Soľ, korenie na chuť

Postup:

  1. Natrhajte listy šalátu, nakrájajte uhorky a paradajky. Zmiešajte v hlbokej miske.
  2. Zmiešajte sójovú omáčku, horčicu a med. V prípade potreby pridajte do zmesi aj soľ.
  3. Filé z lososa nakrájajte na plátky. Opražíme na panvici na malom množstve oleja (môžete zvoliť aj pečený, alebo na pare pripravený losos). Presuňte kúsky rýb do misky s paradajkami a uhorkami.
  4. Všetko ochuťte s medovo-horčicovou omáčkou. Pridajte korenie.

zdroj: sovkusom

Témy:


Pridajte svoj komentár