Výborný recept z medvedieho cesnaku, syru a bravčového mäsa. Tieto rolky sú výborné a určite zachutia aj vám. pôvodný recept bol so špenátom, ale skúsili sme s medvedím cesnakom a bolo to naozaj fantastické, určite odporúčam.
zdroj: aniagotuje
Potrebujeme:
- 800 g bravčového karé – 6 hrubších plátkov
- plochá lyžička korenia
- lyžičku soli
Ingrediencie na vypchávanie
- 2 hrste medvedieho cesnaku (ak nemáte, nahraďte špenátom)
- 200 g syra, napr. mozzarella alebo iný mäkší syr
- 6 kusov sušených paradajok
- trochu petržlenovej vňate
Na obaľovanie
- strúhanka a vajce
Postup:
Umytý a osušený medvedí cesnak si nasekáme a zľahka orestujeme na troche oleja. Ak nemáte medvedí cesnak, použite špenát. Orestovaný medvedí cesnak zmiešame s nakrájanou mozzarellou, nakrájanými sušenými paradajkami a petržlenovou vňaťou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Plátky mäsa si naklepeme pod fóliou a ochutíme soľou a korením. Na plátky navrstvíme náplň a dobre zrolujeme.
Do samostatnej misky rozbijeme vajce (alebo vajcia, ak sú vajcia malé) a rozšľaháme. Ochutíme soľou a korením. Do druhej misky nasypeme strúhanku. Každú rolku obalíme najskôr vo vajci a potom v strúhanke. Rolky opražíme z každej strany v horúcom oleji dozlatista.