Tento dezert si zamiluje každý – je plný lahodného smotanového syra – neskutočne lahodný a nadýchaný aj bez prášku do pečiva. Vyskúšajte ho napríklad už túto Veľkú noc. Na slávnostnom stole bude najväčšou hviezdou.
Potrebujeme:
130 ml mlieka
130 g kryštálového cukru
60 g hladkej múky
60 g gustina (kukuričného škrobu)
100 g smotanového syra (napr. mascarpone)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g masla
8 žĺtkov
10 väčších bielkov alebo 13 menších
Postup
V miske si oddelíme bielky a žĺtky. Bielky dáme do chladničky. Rúru nastavíme na 160 stupňov.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo, pridáme krémový syr a mlieko – vymiešame jednotnú zmes. Zmes zložíme z vodného kúpeľa a opatrne vmiešame do žĺtkov. Do žĺtkovej zmesi primiešame aj preosiatu múku a škrob.
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh – postupne doň pridávame cukor. Nakoniec po častiach vmiešame sneh do žĺtkovej hmoty. Formu na pečenie vystelieme papierom a navrstvíme do nej cesto. Formu vložíme do väčšej formy, do ktorej sme si naliali horúcu vodu. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút.