Tieto lievance sú naozaj neskutočne jemné, vláčne a nadýchané. Pridať do cesta mascarpone bol ten najlepší nápad. Pri vyprážaní stačí nepriľnavú panvicu potrieť troškou oleja na začiatku, potom už pečieme na sucho. :-)
Potrebujeme:
3 vajcia – rozdelené na bielky a žĺtky
200 g mascarpone
280 g hl múky
40 g kryštál. cukru
3 dl mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
štipka kypriaceho prášku
Štipku soli
Voliteľné: do cesta môžete pridať aj drobné ovocie alebo čokoládu, ja pridávam ovocie až na panvici
Postup:
V miske si metličkou vymiešame žĺtky s cukrom, mliekom. Do zmesi postupne vmiešame múku s práškom do pečiva a mascaprone. Mlieko pridávajte podľa potreby, záleží to aj o konkrétneho typu mascarpone a tiež od múky. Jednoducho, ak je zmes príliš hustá pridajte mlieko, aj naopak príliš tekutá, pridajte múku. Vymiešame jednotnú zmes bez hrudiek. Nakoniec zľahka primiešame ručne sneh z bielkov a štipky soli. Pečieme na panvici ako klasické lievance, olejom potrime panvicu len na začiatku pečenia, potom už pečieme nasucho.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)