Keď mama ochutnala, povedala mi, že sa môžem vydávať. Sú naozaj vynikajúce a ide o skvelý spôsob, ako zužitkovať cuketu a pripraviť obľúbené jedlo v ľahšom prevedení. Keď budete mať doma cuketu, určite skúste, nebudete ľutovať!
Potrebujeme (na 2-3 porcie):
300 g cukety
1 vajce
Polohrubú alebo aj hladkú múku podľa potreby (asi 100 g)
Podávame s bryndzou a kyslou smotanou, taveným syrom, tvarohom, alebo ako strapačky (ja ich jem aj samé, sú výborné).
Postup:
Cuketu ošúpeme a nastrúhame najemno – necháme chvíľku vypotiť a odstránime prebytočnú šťavu. Pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame nie príliš husté cesto. Ako klasicky hádžeme do vriacej vody a keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku nechať prevariť a môžeme scediť. Podávame s prílohou podľa chuti. Halušky sú jemné a vynikajúce.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Michaela Trogárová