Hranolky bez vyprážania a skutočne veľmi, veľmi chutné. Sú také výborné, že k nim už ani nemusím nič pridávať. Naši ich radi jedia aj len-tak, aj bez mäska. Super aj ako rýchla večera!
Potrebujeme:
6 zemiakov
2 lyžice masla
soľ (prípadne obľúbené korenie)
1 lyžička octu
Postup:
Zemiaky olúpeme a nakrájame na ploché a širšie hranolky. Vložíme do hrnca s vodou a necháme cca 15 minút lúhovať škrob, ktorý obsahujú.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potom prichádza trik odkukaný z TV (s kuchárom okolo sveta), ktorý zabezpečí, že hranolky budú na povrchu chrumkavé. Stačí, ak ich 1,5 minúty povaríte vo vode so špetkou soli a malou lyžičkou octu. Zlejeme a necháme vysušiť. Potom hranolky obalíme v rozpustenom masle a dáme na hlbší plech. Pečieme pri teplote 250 stupňov dozlatista. Počas pečenia 2-3x pretrasieme. Keď sú hranolky zlatisté, hneď podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Mirka