Ešte chutnejšie ako fašírky a pripravené bez vyprážania. Doprajte si neobyčajne chutný obed z mletého mäsa, ktorý hravo zatieni všetky ostatné.
Potrebujeme:
800 g mletého bravčového mäsa
200 g mletého kuracieho mäsa
1 cibuľu
100 ml mlieka
70-100 g staršieho chlebíka (striedky)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 ml kyslej smotany
150 g strúhaného syra
2 vajíčka
Kôpor, petržlenovú vňať alebo iné bylinky podľa chuti
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
V miske zmiešame oba druhy mletého mäsa, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie.
Chlieb namočíme v mlieku a potom primiešame k mäsu. Z mäsa formejeme menšie guľôčky, ktoré umiestnime na vymastený plech. Z mäsa formuje hniezda tak, že v strede spravíme priehlbinku na náplň.
Strphaný syr zmiešame s kyslou smotanou, vajíčkami a bylinkami. Túto zmes navrstvíme na mleté mäso.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 25-30 minút.
zdroj: stranamam