Vynikajúca príloha, ktorú pripravíte rýchlo a jednoducho. Tieto pečené zemiaky na mexický spôsob, dodajú vášmu jedlu neodolateľnú a jedinečnú chuť.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2-3 strúčiky cesnaku
5-8 zrniečok koriandru
Červenú papriku pálivú – podľa chuti
Zväzok zelenej cibuľky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
3 lyžice oleja
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na kúsky. Uvaríme v slanej vode dommäka. Zemiaky scedíme a necháme vychladnúť. Následne zmiešame s nasekaným cesnakom, soľou, korením a koriandrom. Pridáme aj 3 lyžice rastlinného oleja a premiešame.
Zemiaky preložíme na plech a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 – 25 minút, kým povrch zemiakov nie je zlatistý. Nakoniec posypeme nakrájanou zelenou cibuľkou.
Podávame ako chutnú prílohu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)