Rezne som uložila na zemiaky a zaliala kyslou smotanou: O nič zložitejšie ako rezne v trojobale, ale chuť neporovnateľná!

Výborný nápad na rezne zapečené so smotanovými zemiakmi. Je to výborné a o nič zložitejšie ako obaľovať rezne v trojobale.
[mashshare]

Výborný nápad na rezne zapečené so smotanovými zemiakmi.

 

 

Je to výborné a o nič zložitejšie ako obaľovať rezne v trojobale.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Maslo

1 cibuľa

50 g šunka, nakrájaná na kocky

 

 

Soľ a korenie

300 g Bravčový alebo kurací rezeň, tenké plátky

20 g masti alebo iného tuku

Na omáčku:

120 g kyslej smotany

 

 

60 g syru gouda – strúhaného,

Pažítka, petržlenová vňať, ľubovolné korenie

Postup:

Predhrejte rúru na 225 ° C.

Zemiaky dáme na krátko variť do vriacej vody, len aby trochu zmäkli.

 

 

A následne nakrájame na plátky.

Na panvici rozpálime maslo, orestujeme nakrájanú cibuľku, šunku a potom pridáme aj zemiaky.

Restujeme dozlatista a preložíme na pripravený pekáč.

 

 

Teraz zahrejeme tuk (vezmem napríklad maslo, masť alebo olej) v panvici.

A opražíme tenké rezne (kuracie alebo bravčové) na oboch stranách pri vysokej teplote – mäsko sa zatiahne.

Potom teplotu znížime.

 

 

A mäso smažíme z každej strany ešte asi 2-3 minúty, ochutíme soľou a korením.

Mäsko položíme na zemiaky.

Smotanu zmiešame s mliekom, syrom a ochutíme soľou a bylinkami.

 

 

Rovnomerne navrstvíme na zemiaky a mäso.

Vložíme do rúry a necháme zapiecť len krátko – všetky suroviny sú už hotové, stačí preto len cca 10 – 15 minút.

Podávame hneď, k jedlu už nič netreba pridávať

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: chefkoch

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes