Výborný nápad na rezne zapečené so smotanovými zemiakmi.
Je to výborné a o nič zložitejšie ako obaľovať rezne v trojobale.
Potrebujeme:
500 g zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Maslo
1 cibuľa
50 g šunka, nakrájaná na kocky
Soľ a korenie
300 g Bravčový alebo kurací rezeň, tenké plátky
20 g masti alebo iného tuku
Na omáčku:
120 g kyslej smotany
60 g syru gouda – strúhaného,
Pažítka, petržlenová vňať, ľubovolné korenie
Postup:
Predhrejte rúru na 225 ° C.
Zemiaky dáme na krátko variť do vriacej vody, len aby trochu zmäkli.
A následne nakrájame na plátky.
Na panvici rozpálime maslo, orestujeme nakrájanú cibuľku, šunku a potom pridáme aj zemiaky.
Restujeme dozlatista a preložíme na pripravený pekáč.
Teraz zahrejeme tuk (vezmem napríklad maslo, masť alebo olej) v panvici.
A opražíme tenké rezne (kuracie alebo bravčové) na oboch stranách pri vysokej teplote – mäsko sa zatiahne.
Potom teplotu znížime.
A mäso smažíme z každej strany ešte asi 2-3 minúty, ochutíme soľou a korením.
Mäsko položíme na zemiaky.
Smotanu zmiešame s mliekom, syrom a ochutíme soľou a bylinkami.
Rovnomerne navrstvíme na zemiaky a mäso.
Vložíme do rúry a necháme zapiecť len krátko – všetky suroviny sú už hotové, stačí preto len cca 10 – 15 minút.
Podávame hneď, k jedlu už nič netreba pridávať
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch