Výborná rýchlovka tentokrát na poľský spôsob. Keď sme boli na štúdiách vo Varšave, toto bolo naše obľúbené rýchle papanie. Ideálne je mať originál poľskú klobásu, ale samozrejme použite to, čo máte doma poruke.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov – ošúpaných na kocky nakrájaných
1-2 ks párkov
1 väčšia klobása
1 väčiša cibuľa
1 lyžička sladkej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 kus kápie
1/4 lyžičky pálivej papriky
1/4 lyžičky mletej rasce
Soľ a korenie podľa chuti
1 lyžička oleja
1 lyžica masla
Postup:
Zemiaky uvaríme vo vriacej vode domäkka (nie ale tak, aby sa vám úplne rozvarili). Na panvici rozpustíme maslo s olejom a orestujeme cibuľku. Pridáme nakrájanú párky, klobásu, papriku a koreniny aj soľ (so soľou opatrne, klobása aj zemiaky sú už slané). Necháme restovať, kým paprika nezmäkne. Nakoniec pridáme scedené zemiaky a spolu ešte pár minút všetko restujeme, aby sa chute prepojili. Hneď podávame.
zdroj: tasteofhome