15-minútová náhrada chlebíka z Chorvátska: Nemusíte hneď utekať do obchodu, toto máte na stole za minútku!

Výborný recept, ktorý mám z dovolenky v Chorvátsku. Ide o skvelú prílohu a super rýchlu domácu náhradu chlebíka. Hotové je to za 15 minút.
[mashshare]

Výborný recept, ktorý mám z dovolenky v Chorvátsku.

 

 

Ide o skvelú prílohu a super rýchlu domácu náhradu chlebíka.

Hotové je to za 15 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,2 kg pšeničnej múky hladkej

Cca 1 šálku kyslé mlieko alebo  kefír

1/2 lyžice soli

1 lyžica jedlej sódy

1 lyžička cukru

Postup:

Múku na doske a pridajte zvyšné prísady.

Pripravte jednotné cesto.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku  asi 1 cm a vykrajujeme z neho krúžky – tvar menších placiek.

Smažíme na suchej panvici (panvica s hrubým dnom), opekajte asi 4 minúty na každej strane.

Najjednoduchší recept na pita chlieb

Jednoduchý a rýchly recept na chutný domáci pita chlieb.

Na prípravu cesta vám stačí skutočne len pár základných surovín, z ktorých vykúzlite lahodný pokrm.

 

 

Rýchly recept na lahodný domáci pita chlieb z youtube kanála Qiong Cooking.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky (2 šálky)

5 g soli (1 ČL)

 

 

5 g kryštálového cukru (1 ČL)

480 ml vody (2 šálky)

15 g rastlinného oleja (1 PL)

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme múku.

Pridáme soľ.

Nasypeme cukor.

 

 

Metličkou spolu zmiešame.

Najprv pridáme jednu šálku vody.

Miešame, kým sa múka nespojí s vodou.

 

 

Potom pridáme zvyšnú šálku vody na dvakrát.

Metličkou dôkladne vymiešame.

Pridáme olej.

 

 

Opäť dôkladne premiešame.

Panvicu predhrejeme na stredne nízku teplotu.

Nalejeme olej a rovnomerne rozotrieme papierovou utierkou.

 

 

Do stredu panvice nalejeme dve lyžice cesta.

Cesto lyžicou rozotrieme do kruhu.

Pomocou špachtle otáčame cesto a súčasne stláčame okraje, aby sa lepšie opieklo (viď video).

 

+

 

Otáčame pri zatlačení na okraje a potom placku prevrátime.

Vo vnútri cesta môžeme spozorovať bublinky.

V tejto chvíli, ak chcete, aby boli bublinky väčšie, môžete teplotu zvýšiť na strednú.

 

 

Keď sa cesto vyduje, placka je hotová.

Hotové chlebíky poukladáme a prikryjeme čistou utierkou, aby zostali mäkké.

Pita chlieb môžeme servírovať s obľúbenou zeleninou a mäsom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes