Luxusný dezert celkom na studeno. Je výborná a na jej prípravu netreba zapínať rúru a dokonca ani sporák. Je to fantastická pochúťka, u nás doma jej nehovoríme inak ako „Nebeská torta“!
Potrebujeme:
250 g rozdrvených sušienok
50 g roztopeného masla
500 ml mlieka +trochu mlieka na zjemnenie základu
5 lyžíc práškového cukru
2 bal. vanilkového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
400 ml smotany na šľahanie
250 g tvarohu
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
250 g gaštanového pyré, alebo strúhanej čokolády
Postup:
Pripravíme si formu na pečenie (25 cm), ktorej dno vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie. Drvené sušienky zmiešame s maslom, 2 lyžicami práškového cukru a trochou mlieka. Hmotu, ktorá nám takto vznikne vtlačíme na dno tortovej formy.
Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. Primiešame aj 200 ml ušľahanej šľahačky.
Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding.
Zvyšnú šľahačku ušľaháme s 1 lyžicou práškového cukru.
Na sušienkovú hmotu navrstvíme tvarohovú zmes, potom vanilkový puding a nakoniec aj šľahačku.
Na vrch nastúhame gaštanové pyré alebo čokoládu, vložíme do chladničky na 2-3 hodiny a potom môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked