plny-hrniec_transparent_negativ.png

8 výborných šalátov s ananásom, výborné na slávnostný stôl: Sú neskutočne chutné a svieže, skúste už dnes na večeru!

Aj chcete pripraviť na slávnostný stôl špeciálny šalát, vyskúšajte kombináciu s ananásom. Je to výborné a veľmi osviežujúce. Prinášame vám najlepšie recepty.

Kráľovský ananásový šalát

prísady:

  • 1 kus kuracích pŕs
  • 300 g húb
  • 1 konzerva kukurice
  • 200 g syra
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 plechovka ananásu,
  • majonéza.

Orestujte nakrájané huby na cibuľke, pridajte na kúsky nakrájané kuracie prsia a všetko spolu orestujte. Kým zmes vychladne, nakrájajte ananás, zmiešajte so scedenou kukuricou a pridajte aj zmes z panvice a pretlačený cesnak. Všetko spojíme majonézou.

Šalát hurikán s ananásom a kuracím mäsom

prísady

  • 1 kus kuracie prsia
  • 200 g konzervovaného ananásu,
  • 200 g tvrdého syra
  • 100 g staršieho pečiva nakrájaného na kocky,
  • olej,
  • majonéza. 

Narežte kuracie mäso na malé kúsky a osmažte v oleji dozlatista. Rozrežte pečivo na malé kocky a opražte na panvici, kde boli kuracie prsia. Nastrúhajte syr a nakrájajte ananás. Vo veľkej miske premiešajte všetky ingrediencie s majonézou.

Ananásový šalát so zelerom

prísady:

  • 1/2 menšej plechovky ananásu scedeného z nálevu
  • 250 g mladej kapusty
  • 1 menšiu mrkvu
  • 150 g zeleru (prípadne môžete použiť kaleráb)
  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 1 menšiu plechovku kukurice scedenej z nálevu
  • asi 10-centimetrový kus póru
  • 150 g šunky nakrájanej na pásiky
  • Soľ, korenie
  • Majonézu alebo biely jogurt

prísady

Mrkvu a zeler očistíme a nastrúhame. Kapustu nakrájame na tenké pásiky. Pridáme kukuricu, ananás, vajcia uvarené natvrdo a nakrájané na kocky, šunku, na kolieska nakrájaný pór a nakoniec majonézu. Dochutíme soľou, korením a preložíme do chladničky odležať asi na hodinu.

Kurací šalát s ananásom

prísady

  • 1 kus kuracie prsia
  • šťava z polovice citróna
  • soľ, korenie
  • majonéza,
  • 1/2 plechovky plátkov ananásu
  • 1/2 plechovky kukurica .

Kurča nakrájajte a opečte na panvici  bez soli a korenia. Nechajte vychladnúť, zmiešajte citrónovú šťavu s korením, soľou a zmiešajte s kuracím mäsom a nechať stáť v chlade po dobu 15-20 minút. Pridajte ku kuraciemu mäsku majonézu, kukuricu a ananás.

Šalát „Prezident“

prísady

  • 0,5 čínskej kapusty
  • 200 g šunky nakrájanej na kocky
  • 1 konzervu ananásu
  • 100 g syra
  • hrsť vlašských orechov
  • majonéza.

Všetko len dobre premiešame vo väčšej miske.

Ananásový šalát so šunkou

prísady

  • 3-4 varené zemiaky
  • 200 g šunky
  • 200 g konzervovaného ananásu
  • 5 uvarených vajec na tvrdo
  • 0,5 cibule
  • 1 kyslé jablko
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy
  • majonéza.

Očistite zemiaky a nastrúhajte nahrubo. Očistite vajcia a nakrájajte ich, nakrájajte šunku na tenké kúsky (môže byť nahradené údeným kuracím mäsom).  Ananás sceďte a nakrájajte na malé kocky. Nastrúhajte jablko a pokvapkatje citrónovou šťavou.

Teraz môžete začať skladať výsledný šalát: polovica zemiakov, majonéza, pol cibule, pol šunky, trochu majonézy, pol jablka, pol vajec, majonéza, pol ananásu, zvyšok zemiakov, majonéza, zvyšok cibule, zvyšná šunka, majonéza, zvyšok jablká, zvyšok ananásu, zvyšok vajec, majonéza. Každá vrstva je osolená a okorenená.

Svieži šalát „Sunny“

prísady

  • 1 malá pekinská kapusta
  • 0,5 plechovky kukurice
  • 5 plátkov čerstvého ananásu
  • 4 lyžice jogurtu
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 0,5 lyžičky octu,
  • soľ, korenie.

Šalát Tatiana

Kapustu nakrájajte na veľké kocky. Ananás nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte ananás a kukuricu. V samostatnej miske premiešajte kyslú smotanu a jogurt, pridajte pretlačený cesnak, ochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme 0,5 lyžičky octu. Zmiešajtea polejte šalát.

zloženie

  • údené kuracie mäso – 400 gr (ak nemáte údené kuracie mäso, použite uvarené alebo upečené kuracie mäso)
  • Konzervovaný ananás – 200 g
  • syr strúhaný- 50 g
  • vajcia uvarené natvrdo – 4 ks
  • cibuľa – 1 ks
  • soľ – podľa chuti
  • majonéza – na spojenie všetkých prísad (vyskúšajte domácu majonézu bez oleja)

Príprava:

Oddeľte mäso od kosti a nakrájate na drobné kúsky.

Vajcia ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Cibuľu nakrájame na jemno a prelejeme vriacou vodou – cibuľa stratí nepríjemnú chuť a nebude vám po nej ťažko. Ak chcete úplne zjemnenú cibuľu, nechajte zaliatu vriacou vodou 10 minút.

Z ananásu zlejte šťavu a nakrájajte na jemno.

Nastrúhajte syr na hrubom strúhadle.

Zmiešajte nakrájané údené kurča s vajíčkami, cibuľou, syrom a ananásom a zmiešajte s majonézou.

Ozdobíme podľa chuti a okamžite podávame. Je to výborné aj obložené chlebíčky.

Najlepšie recepty na dnes