plny-hrniec_transparent_negativ.png

8 úžasných kulinárskych trikov: Vyskúšajte každý jeden!

Ak sa radi zvŕtate v kuchyni a zaujímajú vás rôzne vychytávky a triky, ktoré posunú vaše jedlá na ešte vyššiu úroveň, ste tu správne.

Máme pre vás 8 kulinárskych trikov, ktoré určite oceníte.

Jedlo je ešte lahodnejšie a všetci budú nadšení.

 

 

Vyskúšajte tieto rady z portálu smakosze a nebudete ľutovať!

1. Šťavnaté bravčové rezne

 

 

Aby neboli vaše rezne suché, ale šťavnaté a jemné, namočte ich pred prípravou na noc alebo aspoň na 3 hodiny do mlieka s cibuľou.

Potom už postupujte klasicky ako obyčajne.

Uvidíte ten rozdiel.

Rene budú jemnejšie, šťavnatejšie a oveľa chutnejšie

Nejde protom o žiadnu novinku, tento trik nájdete už v starých knihách o varení spred 100 rokov.

2. Majonézový šalát

 

 

Váš majonézový šalát bude ešte chutnejší, keď zeleninu uvaríte namiesto vody radšej vo vývare.

Ak chcete, aby dlhšie vydržal, nedávajte doňho cibuľu, ktorá má veľmi intenzívnu chuť a rýchlo sa kazí.

Ak chcete, aby bol šalát sviežejší, pridajte doň aj nakrájané zelené jablko.

 

3. Tajomstvo jemnej a šťavnatej pečienky

 

 

Pečienku vložte do misky.

Zalejte mliekom a na noc odložte do chladničky.

Vďaka tomu bude pečienka jemnejšia a šťavnatejšia.

4. Netradičný vývar

 

Možno vás to prekvapí, ale vyskúšajte niekedy vývar pripraviť z husi.

Ideálne je pripraviť ho deň vopred a po vychladnutí je potrebné zbaviť polievku zbytočného tuku.

Ak chcete klasický vývar obohatiť o výbornú chuť, orestujte najskôr mäsko a zeleninu na oleji s cibuľkou a zalejte vriacou vodou.

Potom varte pomaly aj niekoľko hodín.

Vývar bude skutočne vynikajúci

5. Jedinečná prísada do paradajkovej polievky

Skúste niekedy namiesto paradajkového pretlaku pripraviť polievku z paradajkového džúsu.

Oplatí sa hľadať taký, ktorý je čo najkvalitnejší a neobsahuje zbytočne veľa konzervačných látok.

 

 

6. Mäkké a pružné cesto na halušky

Dokonalé cesto na halušky pripravíte tak, že doňho pridáte presne jednu lyžicu masla.

Výsledok vás nadchne!

7. Hodvábne krémová zemiaková kaša

 

 

Snívate o krémovej konzistencii zemiakovej kaše?

Zmiešajte uvarené a roztlačené zemiaky s trochou smotany a upečenou hlavičkou cesnaku (roztlačte dohladka).

Nakoniec do nej pridajte maslo.

8. Nadýchaný tvarohový koláč

 

 

Dokonalý tvarohový koláč pripravíte tak, že do tvarohovej hmoty nikdy nepridáte celé vajcia, ale namiesto toho primiešate najskôr žĺtky a potom zapracujete penu z bielkov.

Koláč bude krásne nadýchaný a nespadne.

Veľa šťastia!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn-Majka
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes