plny-hrniec_transparent_negativ.png

8-minútová nebeská roláda bez múky: Najlepší dezert ku kávičke – to cesto sa naučte, je ľahulinké ako páperie!

Výborná ľahulinká roláda, ktorú pripravíte úplne jednoducho. Stačí ju len naplniť šľahačkou, potrieť polevou a máte perfektný dezert ku kávičke.

Potrebujeme:

5 ks vajcia
120 g práškový cukor
0,5 balíček vanilkový cukor
0,5 balíček stužovač šľahačky
tuk
1 kelímok smotana na šľahanie
čokoládová poleva
2 lyžice kakao
kokos na vysypanie
papier na pečenie

Postup:

Na úvod je treba povedať, že tento recept vyžaduje rúru zohriatu na maximum – je to veľmi rýchla prírpava a preto odporúčam piecť roládu po inom jedle (napr. kuriatku), aby ste nemuseli rúru zahrievať na tých 8 minút. P

Na veľký plytký plech položíme papier na pečenie. Papier dôkladne vymažeme  a vysypeme kokosom. Na cesto si v miske vymiešame žĺtky, práškový cukor a kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne ho ručne vmiešame k zmesi v mise. Hmotu rozotrieme na na plech s vysypanými papierom a dáme do rúry horúce na maximum. Pečieme presne 8 minút. Po ôsmich minútach okamžite vyberieme a dáme dole papier s piškótou z plechu, aby sa už zo spodu nezahrieval od horúceho plechu – piškóta by sa potom lámala. Necháme vychladnúť.

Smotanu ušľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom, roládu potrieme, uložíme na ňu banán (alebo banány) a stočíme. Polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky. Tento dezert je veľmi rýchly, jednoduchý a ľahký. Ja som na plnenie použila parížsku šľahačku, ale tú je nutné pripraviť deň vopred (v šľahačke rozpustíme čokoládu, necháme prevariť a dáme vychldnúť do druhé dňa, potom vyšľaháme ako klasickú šľahačku).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes