Už o niekoľko hodín si budeme spolu s našimi rodinami vychutnávať štedrovečernú večeru. Vo väčšine domácností ku nej neodmysliteľne patrí kapor, alebo iná ryba. Máte pocit, že nech zvolíte akýkoľvek recept a spôsob úpravy, ryba nikdy nemá takú chuť, ako v reštaurácii? Naučíme vás jednoduchý trik, ktorý pri príprave rýb používajú aj šéfkuchári. A čo je najlepšie, na prípravu perfektnej ryby nepotrebujete vôbec nič špeciálne.
Potrebujeme:
Soľ
Kryštálový cukor
Filety z rýb
Postup:
Chladené alebo rozmrazené filety dôkladne osušíme papierovým obrúskom. Potom celý povrch posypeme soľou a následne cukrom.
Necháme pôsobiť 5-10 minút a následne opláchneme v studenej – až ľadovej vode. Filety však nepreplachujte pod tečúcou vodou, aby sa štruktúra mäsa neporušila.
Opatrne osušíme papierovým obrúskom a pripravujeme podľa receptu. Chuť ryby bude teraz neodolateľná – ako z reštaurácie. :-)