Už som vyskúšala všeličo, ale na rúru aj sporák mám overený tento recept a rada poradím aj s ďalšími nápaďákmi. Asi aj vy budete po vianočnom pečení vymýšľať ako na to, aby ste to zvládli čo najrýchlejšie a s najlepším výsledkom. Toto mám overené:
Čistenie sporáka
Utrieme normálne handričkou alebo hubkou a posypeme jedlou sódou. Teraz cez vrch preložíme vlhký uterák a necháme stáť cez noc. Potom už len jednoducho zotrieme do čista. Sporák ako nový!
Rúra
Ak máte pripálené zvyšky vo vnúti rúry, je dobré dať na spodok misku s vodou a pár lyžičkami sódy, octu, alebo pár kvapkami citrónovej šťavy a nechať zahriať, aby usadeniny zmäkli.
Zmes pre dokonalú čistotu, na ktorý nedám dopustiť
Vezmite 2-3 bal. prášku do pečiva a zmiešajte ho s vodou tak, aby sme vytvorili konzistenciu pasty – ja zvyknem miešať redšiu hmotu, ktorá sa ľahšie rozotiera.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Teraz jednoducho rozotrieme po vnútri rúry a necháme pôsobiť ideálne cez noc – minimálne 3 hodiny. Potom zmyjeme mokrou hubkou – pasta do seba nasaje nečistoty a mastnotu, rúra je po čistením ako nová. Funguje to aj na čistenie plechov.
Peťa K.